ERNÆRINGSTESTER
Vi bruker ernæringstester fra nøye utvalgte og anerkjente laboratorier i USA og Europa for å sikre at resultatene er pålitelige og testene baserer seg på forskning. Vi har tett samarbeid med våre partnere, som oppdaterer oss jevnlig med nye studier rundt ernæring. Vi er stolt over vårt kunnskapsrike nettverk og kvalitative testtilbud, som gir oss det beste utgangspunkt for å hjelpe deg. Våre tester er IKKE diagnoseverktøy men gir indikasjon på ubalanser som kan være nyttig for å finne et individuelt tilpasset kosthold.
Hårmineral Analyse

Mineraler fungerer som kroppens grunnmur – hver eneste levende celle er avhengig av mineraler. Samspillet mellom de ulike mineralene er komplekst, da disse kan motvirke og forsterke effekten av hverandre. Vitaminer er også avhengig av denne følsomme balansen. Mikronæringsstoffenes verdier må derfor vurderes i sin helhet. Optimale forholdstall har stor betydning for kroppens funksjon.

Alle mikronæringsstoffer er avhengig av hverandre.

Vi sjekker din: mineralprofil, vitaminstatus, tungmetallbelastning, metabolsk type

Hår er vev og indikere kroppens lagring av mineraler over tid. En vanlig blodprøve hos legen viser bare et øyeblikksbilde, fordi blodet er kroppens transportsystem. En fullblodanalyse er mer verdifullt og likt en håranalyse, da den viser nivået inne i cellene. Vi måler dobbelt så mange mineraler og mange flere tungmetaller for å vise et mer fullstendig bilde i kroppen enn en fullblodanalyse. I tillegg finner vi ut din metabolske profil som bestemmer stoffskifte og binyre aktivitet og avslører hva som er best for deg å spise, av alt fra grønnsaker til fett og kjøtt.

Din detaljerte rapport viser: Mulige ubalanser i kroppens mikronæringsstoffer, mulige tungmetallbelastninger, viktige verdier og forholdstall, rebalanserende kostholdsråd, tilpassede anbefalinger av kosttilskudd samt tendenser til utvikling av ulike plager. HMA er IKKE en diagnoseverktøy men viser indikasjon på trend over tid.

Matintoleranse test

Du har sikkert hørt at du er hva du spiser. Men lurer du på hvilken mat som egentlig er sunn? Ernæringsekspertene er heller ikke enig om hva som er bra for oss. Vi mener at det kommer helt an på hva kroppen din reagerer på. Mat du ikke tåler kan skape inflammasjon. Dette kan føre til ulike symptomer. Med vår mat-toleranse test finner vi ut hvilken mat kroppen din trives best med.

Vi sjekker: 116 eller 158 mat og drikkevarer

Yorktest laboratories legger veldig stor vekt på presisjon og presentasjon. Testen er unik innen matintoleransetesting, da laboratoriet har utviklet metoder for å unngå falske positive reaksjoner. Dette betyr at vi tar bort minst mulige matvarer med mest mulig effekt for deg, slik at vi unngår å gjøre mer endring i kostholdet ditt enn nødvendig.

Testresultatene presenteres på en tydelig, lettforståelig og motiverende måte med kun relevante og klinisk validerte reaksjonsnivåer. Yorktest  har 98% dokumentert reproduserbarhet og omfattende studier som støtter at testen fungerer i praksis. Dette gir både pasienter og behandlere trygghet og pålitelige resultater.

Omega 3 test

Visste du at de fleste mennesker i vestlig verden har for lite Omega 3? Japanerne har en optimal Omega 3 verdi på mellom 8-11% mens vi ligger på 4%. Omega 3 fettsyrer er essensielle for god helse. Men en optimal balanse mellom alle fettsyrene er like viktig. Riktig forhold er nødvendig for flere funksjoner i kroppen, bl.a. hjerne, hjerte og adferd. Feil kosthold og tilskudd kan føre til ubalanser. Du vil får en omfattende rapport med forholdstall og referanseområdet som basis for din tilpassede kostholdsplan. Vår test bruker HS-Omega 3 Indeksen som går for å være gullstandard til testing av fettsyrer.

Med våre tester finner du din individuelle status på de
viktigste markører innen ernæring

Matintoleranse

Vi tester din toleranse for 116 eller 158 mat og drikkevarer.

LES MER

Mineralprofil

Vi sjekker verdier og forhold mellom mineraler i kroppen din over tid.

LES MER

tungmetallbelastning

Tungmetallbelastning

Vi tester om kroppen din er belastet med giftige tungmetaller.

LES MER

Fettsyreprofil

Vi måler om du har optimal balanse mellom viktige fettsyrer i kroppen.

LES MER

Vitaminprofil

Vi sjekker status og forhold mellom vitaminer i kroppen din over tid.

LES MER

Energibalansen

Vi avdekker din stoffskiftefunksjon og kroppens stresstoleranse.

LES MER

TEST DEG SELV